Pred punim gledalištem studija ,,M” u organizaciji RTV Novi Sad, nastupio je ,,Stari Grad” i tom prilikom učestvovao u javnom snimanju emisije ,,Pesmo srce mi ogrej“,autora i urednika Jovana M.Jovanovića.

Tog 26.marta 2019.,emisiju je od 20 do21 h direktno prenosio prvi program Radija ,,Novi Sad”.

Nastup je počeo izvornim pesmama iz srpske narodne baštine: Zapevala sojka ptica, Ruse kose curo imaš, Gde si da si moj golube,… pa preko starogradskih i šlagera nastavio predstavljanjem šest autorskih pesama. Inače ceo prvi album Starog Grada je snimljen i miksan 2018.godine upravo u Novom Sadu tako da, eto divne prilike da se i pesme predstave javnosti upravo na mestu njihovog muzičkog nastanka.

Te večeri su po prvi put javno izvedene pesme: Kišobran, Nema meni sna, Život, Veselo, Nema ponovo i Da pamtiš me. U akustičnom zvuku sa koncertnim klavirom takođe su izvedene i evergrin pesme: Ovaj mirisni cvetak i Da smo se ranije sreli. Da sve tako dobro zvuči, pobrinula se ekipa ton majstora Studija,,M”.

Publika je prepoznala divnu energiju i senzibilitet članova orkestra i bodrila ih aplauzima, dok je urednik i voditelj Jovanović u kratkim pauzama informisao javnost o radu, istorijatu pa i anegdotama iz privatnog i javnog života članova ,,Starog Grada”. Divna atmosvera u sali i dobra komunikacija voditelja se ovenčala javnim obećanjem da ,,Stari Grad” ne čeka puno sa novim dolaskom i nastupom u Novom Sadu, koji im je bio na usluzi kako te večeri tako i u danima snimanja svog albuma.

Divne uspomene veče za pamćenje se završava lepim narodnim pesmama sa kolom ,,Čačak” i pozivom muzičara na bis.

Pogledajte i najavu emisije: