“Stari grad” – vaš bend za svadbe, venčanja, korporativne proslave…

Orkestar “Stari grad” počeo je sa radom, davne, 1994. godine. Na muzičku scenu stupa kao akustični četverac, poznat po tome što, među prvima na sceni, uspešno obrađuje i izvodi brojne domaće i svetske melodije u akustičnim aranžmanima. U godinama koje su usledile, sa dolaskom novih snaga u bend, sačinjenih od vrsnih muzičara, bend “Stari grad” polako izrasta u veliki orkestar, sposoban za velika dela i izazove, kojima je i više nego dorastao.

I sve to zahvaljujući nepresušnoj energiji i dobrim temeljima, baziranim na iskustvu kovanim u mnogobrojnim muzičkim pravcima i veštini, koja se konstantno razvija i nadograđuje. Ono što muzički sastav “Stari grad” čini autentičnim jeste snažna pozitivna energija i, iznad svega, iskren odnos prema publici, koja im to vraća na najlepši mogući način.

Kada se u obzir uzme višedecenijsko iskustvo i umeće, bend “Stari grad” predstavlja tim koji pobeđuje i koji uvek, za razliku od mnogih, obećava kvalitet i provod za pamćenje.

Aleksandar Erović
Vokal, bas i kontrabas

Glavna pokretačka snaga ove, muzičke, porodice. Njegova energija, optimizam i ljubav prema životu šire se oko njega poput najlepših zvukova kontrabasa. Čovek čistih emocija i dobrote koja pleni i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sara Žižović
Violina
Mlada violinistkinja koja posle osnovnog muzičkog obrazovanja nastavlja svoje usavršavanje kroz puno javnih nastupa i koncerata sa orkestrom “KUD-a Šumadija”.
Kruna Sarinog dosadašnjeg rada nastaje 2020. godine kada se priključuje orkestru “Stari Grad” i učestvuje na mnogim koncertima i proslavama. Posebno se ističe u studijskom radu gde snima drugi autorski abum grupe “Stari Grad” kao i dva singla pre toga objavljena u izdanju PGP RTS-a.

Milan Erović
Vokal, akustična i električna gitara
Umetnik i večiti roker. Njegove gitare, koje karakteriše, poseban, “vintage” zvuk, daju bendu originalnost i prepoznatljivost. Kada je atmosfera na vrhuncu, njegovi rifovi pucaju poput vatrometa. Sve ostalo je legenda.

Vuk Sretenović
Vokal

Vuk svoje obrazovanje započinje osnovnom muzičkom školom, a u srednjoj muzičkoj uspešno završava klavir i solo pevanje. Student je muzičke akademije u Beogradu koja mu daje veliku širinu u umetničkom izražavanju. 
Već sa 19 godina pridružuje se orkestru ” Stari Grad” gde dobija priliku da pokaže svoju vokalnu svestranost u mnogim žanrovima. Ono što publika veoma ceni u njegovom javnom nastupu su šarm, kultura i pozitivan pristup svakom događaju. 

Jovan Pajović
Harmonika
Jovanov talenat i rad dao je rezultate na najvećim domaćim i internacionalnim takmičenjima harmonike. Četiri godine za redom, u različitim kategorijama, osvaja nagradu “Prva Harmonika Srbije” u Soko Banji. Takođe osvaja prvu nagradu na takmičenju “Zlatna Harmonika” u Kraljevu. Septembra 2023. godine nastupa u master kategoriji na najvećoj svetskoj manifestaciji i promociji harmonike “Pif Castelfidardo” u Italiji. Svoju virtuoznost sa ponosom predstavlja domaćoj publici na koncertima i ekskluzivnim nastupima sa grupom “Stari Grad”. 

Lena Savić
Vokal

Još od malih nogu, Lena svoj talenat iskazuje na festivalu “Čarolija” koji je vodila Leontina Vukomanović gde sa samo 9 godina osvaja drugo mesto. Par godina kasnije učestvuje na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” na kojem predstavlja opštinu Gornji Milanovac. 
Svoj talenat za izvornu muziku neguje pevanjem u “KUD-u Abrašević” iz Čačka i “KUD-u Brđani”. Uporedo sa tim muzičku svestranost pokazuje i na mnogim nastupima i koncertima sa bendom “Džengi i boja zvuka”. Godine 2022. kreće veoma uspešnu saradnju sa orkestrom “Stari Grad”. Učestvuje na svim koncertima i poslovnim i porodičnim proslavama. Svojim glasom posebno boji nove autorske pesme koje će se naći na drugom studijskom albumu grupe “Stari Grad” planiranim za početak 2024. godine.