U okviru programa Letnji dani kulture, a u organizaciji Turističke organizacije Čačak, u utorak, 18. jula 2023. godine, čačanski orkestar Stari grad održao je celovečernji koncert.

Prepuna Ovčar Banja još jednom je pokazala svu harizmu kojom zrači bend Stari Grad. Veliki broj ljudi, što šetača, što turista, biciklista, bajkera i planinara, uz veliku podršku, uvek, vernih fanova i mnogobrojnih Čačana, kojima nije bilo teško da se te večeri provozaju do omiljenog izletišta, kakva je Ovčar Banja, dokazali su da orkestar Stari Grad i dalje predstavlja čačansku muzičku instituciju, uvek spremnu da, dajući sve od sebe, po ko zna koji put, priredi jedno, u najmanju ruku, predivno veče za svoju publiku.

Tokom čitave večeri, prisutna publika je, u stopu, pratila bend Stari grad, koji je svojim talentom i raskošnom svirkom, uspešno, podizao atmosferu do vrhunca izvodeći svoj, uvek pažljivo odabran, repertoar. Tako su se, u toku svirke, smenjivale najlepše kafanske pesme, starogradske melodije, pop, rock, funk i evergreen hitovi, ali i autorske pesme orkestra Stari Grad, a publika se, nepogrešivo, pronalazila u njima, pevajući i plešući, uz brze ritmove kojima je bend Stari Grad, tokom čitavog nastupa, podizao atmosferu u predivnom ambijentu amfiteatra u Ovčar Banji. Sve je bilo odmereno i uzvišeno, kao i uvek kada orkestar Stari Grad održi, još jedan, više nego uspešan koncert.

Atmosfera, osećaj i senzibilitet, koje publika, uvek, nepogrešivo, prepoznaje u nastupima benda Stari Grad, još jednom su se pokazali kao nenadmašan recept za odličnu svirku i provod, koji se, u svakom nastupu orkestra Stari Grad, uvek i podrazumevaju.

Do sledeće prilike, koja će, svakako, biti uskoro, bend Stari Grad je svoju publiku u Ovčar Banji ostavio zadovoljnu i željnu sledeće svirke, kako to i uvek biva kada Stari Grad svira.