U utorak, 17. marta 2020. godine, Aleksandar Erović, vođa Orkestra Stari Grad, gostovao je u Jutarnjem programu Prvog programa RTS-a. To je bila idealna prilika da se, široj publici, još jednom, predstavi aktuelni album Orkestra Stari Grad: Nebo iznad Starog grada, ali i celokupni rad benda.

 Na samom početku, voditeljka Jutarnjeg programa, ispričala je gledaocima kako je Orkestar Stari Grad na muzičku scenu stupio 1994. godine, kao akustični četverac, koji je, među prvima, na svojim instrumentima, uspešno obrađivao mnoge domaće i svetske melodije. S vremenom su, sa dolaskom novih snaga, sačinjenih od vrsnih muzičara, izrasli u pravi Orkestar, koji je kadar za velika dela i izazove, nastavila je voditeljka. Zatim je predstavila debi album: Nebo iznad Starog grada, koji je, prošle godine, izdat za PGP/RTS i pomenula, poslednji, koncert Orkestra Stari Grad, koji je, tokom februara, održan u Gornjem Milanovcu. Na kraju uvoda, voditeljka je najavila Aleksandra Erovića, kao glavnu pokretačku snagu porodice, koju predstavlja Orkestar Stari Grad.

Aleksandar Erović je ispričao deo istorije Orkestra Stari Grad, pominjući prelazak sa čisto akustične, na električnu svirku, a zatim je predstavio i aktuelni album: Nebo iznad Starog grada, ističući želju svih članova orkestra da, u svom radu, nastave tradiciju starogradske muzike i šansone, ali na jedan moderan način, kroz prizmu evergrin i pop zvuka. Nakon toga, Aleksandar Erović je izneo i utiske sa koncerta održanog u Gornjem Milanovcu, 14. februara ove godine, pri čemu je istakao dobru energiju i odličnu atmosferu koju je Orkestar Stari Grad podelio sa milanovačkom publikom.

Na samom kraju, Aleksandar Erović je istakao da je recept za opstanak i dugovečnost na muzičkoj sceni, pre svega, velika ljubav prema muzici, kolegijalnost u samom bendu, ali i sreća da bend ima inteligentnu publiku, koja ga prati i koja, uvek, stoji iza njega. Takođe, Aleksandar je predstavio članove benda i najavio da Orkestar Stari Grad, već uveliko, sprema pesme za novi album.