U susret 2023.  godini, u kojoj će Čačak poneti, laskavu, titulu prestonice kulture, orkestar Stari Grad održaće samostalni koncert i to u petak, 18. novembra, u čačanskom Domu kulture.

Kako je najavljeno, bend Stari Grad će akcenat staviti na autorske pesme sa prvog albuma Nebo iznad starog grada, nove pesme, koje se, uveliko, spremaju za novi album, ali i poznate starogradske melodije, po kojima je sastav Stari Grad i najprepoznatljiviji. Kako je najavio Aleksandar Erović, vođa orkestra Stari Grad, ovaj koncert će predstavljati rekapitulaciju dosadašnjeg rada, kao i poklon prijateljima i poštovaocima benda, ali i svim Čačanima.

– Orkestar Stari Grad planira da na, novembarskom, koncertu u Čačku, na kome će nastupiti i brojni gosti, predstavi svoj novi zvuk i novu energiju na kojima, već dugo, radi. Voleli bi da pored, već dobro poznatih, autorskih, pesama, otkrijemo i najavimo i neke nove pesme, ali i da obratimo pažnju na kompozicije i melodije koje se u Čačku i čačanskim kafanama rado slušaju već čitavih sto godina.

Samostalni koncert benda Stari Grad biće omaž, predstojećem, proglašenju Čačka za prestonicu kulture u 2023. godini, retrospektiva dosadašnjeg rada, ali i najava budućih aktivnosti orkestra Stari Grad, koje bi trebalo da budu realizovane tokom 2023. godine – istakao je Aleksandar Erović.

Kao ekskluziva, na koncertu će biti odsvirano i nekoliko novih pesama benda Stari Grad, koje će se naći na zvaničnom izdanju, planiranom za sledeću godinu.

Krajem oktobra orkestar Stari Grad ulazi u studio u Novom Sadu, u kome su snimali mnogi poznati umetnici, uključujući i Đorđa Balaševića, na primer, a poseban kuriozitet predstavlja i snimanje nekoliko, tamburaških pesama, uz pomoć kompletnog orkestra Zvonka Bogdana. Ta snimanja će trajati do kraja tekuće godine, a novi album bi trebalo da se pojavi tokom sledeće godine, u izdanju PGP RTS – rekao je Erović.

Još jednom, pozivamo sve Čačane, ali i sve one kojima će Čačak tih dana biti uz put, sve poštovaoce dobre i kvalitetne muzike i sve prijatelje orkestra Stari Grad, da dođu u Veliku salu čačanskog Doma kulture, tog, 18. novembra i da, svojim prisustvom, uveličaju veliki koncert benda Stari Grad, koji će, kao i uvek, biti praznik pozitivne energije i, dokazano, kvalitetne muzike.

 

Najava Koncerta: