Ovoga leta, orkestar Stari Grad je imao još jedan, više nego zapažen, nastup, u okviru svojih, festivalskih angažmana. Naširoko poznat kao bend koji od vaših svadbi, rođendana i svih vrsta proslava, uvek napravi nešto jedinstveno i nezaboravno, sastav Stari Grad, podjednako dobru atmosferu i energiju donosi i na, brojne, festivalske i koncertne nastupe. Tako je bilo i na otvaranju, ovogodišnje, 53. po redu, manifestacije Kosidba na Rajcu, koje je, svojim karakterističnim koncertom, uveličao i orkestar Stari Grad.

Kosidba na Rajcu je međunarodna turistička manifestacija, koja, simbolično, predstavlja mobu i svečani završetak sezone košenja planinskih livada. Tradicionalno se održava u julu, prve nedelje nakon Petrovdana, a u organizaciji Turističke organizacije Ljig i uz podršku Opštine Ljig.

Na samom otvaranju, ovogodišnje, Kosidbe na Rajcu, bend Stari Grad je nastupio u akustičnoj postavi, zajedno sa gostima, Sarom Žižović, na violini i Sašom Alempijevićem, na udaraljkama. Na repertoaru su bile, prvenstveno, autorske pesme orkestra Stari Grad, ali i poznate starogradske i tradicionalne kompozicije. Na samom kraju koncerta, kao i uvek, našlo se mesta i za najveće pop i rock hitove sa prostora bivše Jugoslavije, što su posetioci manifestacije umeli da prepoznaju i pozdrave, uživajući u atmosferi i muzici, zajedno sa bendom.

Svi ovi nastupi i predan rad, predstavljaju samo uvod za buduće aktivnosti orkestra Stari Grad, koje podrazumevaju, pre svega, studijski rad na novim autorskim pesmama, ali i koncert u Čačku, koji je planiran za kasnu jesen, a sve u susret 2023. godini, u kojoj će Grad Čačak biti predstavljen kao Prestonica kulture.