U okviru završnice Kongresa organizacije “Karavan“, koja predstavlja udruženje farmera, u petak, 28. februara 2022. godine, bend “Stari grad” je imao nastup u hotelu “Omorika” na Tari.

Ljubazni domaćini su, muzičkom sastavu “Stari grad”, priredili srdačnu dobrodošlicu i obezbedili sve uslove za kvalitetnu svirku, koja je bila zamišljena kao kruna višednevnog seminara organizacije “Karavan” i koju je trebalo obeležiti kako dolikuje. Organizatori su, za tu priliku, imali puno poverenje u orkestar “Stari grad”, koji je, ovoga puta, nastupio u punom sastavu.

Veče je započelo na vreme i po planu, a svirka je krenula sa laganijom zabavnom muzikom, uz ples i učešće većine prisutnih učesnika kongresa. U pauzi, organizatori su priredili i bogatu tombolu, koja je podrazumevala vredne nagrade za učesnike. Nakon izvlačenja počela je i svečana večera, uz poznate starogradske melodije, koje su na Taru donele ukuse Vojvodine i karakterističnu boemsku atmosferu.

Veoma brzo veče je krenulo da se rasplamsava, a orkestar “Stari grad” dodaje “gas”, dovodeći atmosferu do usijanja, kako i dolikuje pravom veselju. Organizatori su, u tim momentima, zatražili od benda da zasvira najveće hitove narodne muzike i pesme koje su svima poznate, pa je taj segment, na kraju, začinjen i jednim velikim kolom. Istim tempom, orkestar “Stari grad” nastavlja sa svirkom, bez ikakvih pauza, do duboko u noć, gde se pronalazi mesta i za kvalitetne rock hitove, pri čemu gosti, bez prestanka, pevaju i igraju zajedno sa bendom, prepoznajući takve blokove kao, dragu i nostalgičnu, “muziku naše mladosti”.

Pred sam kraj svirke, gosti su, poneti celokupnom atmosferom i vidno željni kvalitetne muzike i dobrih pesama koje retko mogu da čuju uživo, prilazili bini i grlili se sa muzičarima, tražeći još pesama i pokušavajući, na taj način, da makar još malo produže ovo nezaboravno veče u kome su mogli potpuno da se predaju veselju i uživanju u kvalitetnoj muzici, učestvovajući i pevajući zajedno sa bendom “Stari grad”. Ipak, veče je moralo da se privede kraju, pa je publika, teška srca, nastavila sa veseljem u lobiju hotela “Omorika”, ostavljajući orkestar “Stari grad” da, polako, spakuje svoje instrumente, ozvučenje i rasvetu, prepuštajući noći da preuzme dirigentsku palicu u idiličnoj, zimskoj, atmosferi planine Tare, duboko ušuškane u sneg.

Sve u svemu, bilo je to još jedno predivno veče, koje je pokazalo spremnost benda “Stari grad” za nove izazove i nove pobede, ali i više nego uspešan povratak orkestra “Stari grad” na planinu Taru, gde su još jednom pokazali svoj kvalitet i osvetlali obraz.

Na samom kraju, na rastanku, svi su jedni drugima poželeli srećnu i uspešnu 2022. godinu, do neke nove prilike za susret, druženje i dobru svirku.