Promocija spota za novi singl benda “Stari grad“, koji nosi naziv “Veverica“, dogodila se i u Jutarnjem programu RTS-a, u nedelju, 28. novembra 2021. godine. Tog jutra, Aleksandar Erović, vođa orkestra “Stari grad” i Filip Caković, pevač, predstavili su novu pesmu i otkrili, mnogobrojnim gledaocima i publici u Srbiji, ali i šire, šta bend “Stari grad” planira u predstojećem periodu.

Nakon što je pozdravila i predstavila goste, voditeljka se osvrnula na prethodni album orkestra “Stari grad”, koji je, pre dve godine, pod nazivom “Nebo iznad starog grada“, objavljen za PGP RTS i, nakon konstatacije da je album bio odlično prihvaćen kod publike,  upitala koje su se pesme sa pomenutog albuma istakle i bile najslušanije. Aleksandar Erović je primetio da su najzapaženije pesme bile: “Oprosti sve“, “Nema meni sna“, kao i duet “Da pamtiš me“, koji su otpevali Aleksandra Subotić i Filip Caković.

Uz konstataciju da je bend “Stari grad” omiljen kod, prvenstveno čačanske, ali i mnogo šire publike u Srbiji i van nje, voditeljka je nastavila sa pitanjima vezanim za pripremu novog albuma orkestra “Stari grad”, ali i za novi singl, “Veverica”, koji je izdat u produkciji PGP RTS-a i koji je bio i neposredni povod za ovo gostovanje. Aleksandar Erović je ispričao da je “Veverica”, u svojoj suštini, bećarska i boemska pesma, koja, na šaljiv način, predstavlja naš kafanski i boemski duh.

Filip Caković, pevač benda “Stari grad”, najavio je skori ulazak benda u studio i novi singl, koji bi trebalo da bude predstavljen početkom 2022. godine. Taj singl, uz pesmu “Veverica”, bio bi i najava novog albuma orkestra “Stari grad”, koji je, takođe, planiran za sledeću godinu. Filip se osvrnuo i na prethodni period koji je, kako je naveo, bio problematičan za sve muzičare, prvenstveno zbog epidemiološke situacije, ali je izrazio i očekivanja da će se situacija poboljšati i da će se sve, konačno, vratiti u normalne tokove.

Osvrnuvši se na sam spot za singl “Veverica”,  Aleksandar Erović je pomenuo da je spot sniman na različitim lokacijama u okolini Čačka, u mestu Brđani između Gornjeg Milanovca i Čačka, na reci Zapadna Morava, na jezeru Međuvršje, ali i u selu Grab na planini Jelici. Posebno je istakao predivnu atmosferu koja je vladala tokom snimanja spota i etno selo u Grabu, čija jedinstvena lokacija i netaknuta priroda dominiraju u kadrovima spota za pesmu “Veverica”.

Za sam kraj, Aleksandar Erović je rekao da orkestar “Stari grad”, na dobrim krilima, ide dalje, ka novim pesmama, novim spotovima, albumima i, pre svega, živim svirkama.

Pogledajte i video: