Orkestar Stari grad započeo je pripreme za novu, koncertnu, sezonu, koja, pored već uobičajenih, klupskih svirki, podrazumeva i veće javne nastupe. Bendu Stari  grad to, pre svega, donosi pozitivan stav koji se, udružen sa velikim iskustvom i konstantnom željom za napredovanjem, ogleda u, sveprisutnoj, pozitivnoj energiji, koja se, naprosto, oseća u vazduhu. Sve to članove sastava Stari grad čini jednim od najoriginalnijih i najperspektivnijih muzičara sa ovih prostora, što, po pravilu, rezultira dobrim vibracijama koje publika čuje, primećuje i oseća čitavim
bićem tokom svakog nastupa benda Stari grad.

Upravo te emocije i energija koje, svojom svirkom, orkestar Stari grad prenosi na publiku, izdvaja sam bend iz mora drugih, pokazujući da sve što radi radi iz srca, što u ovo vreme komercijalizacije predstavlja poseban i jedinstven kvalitet koji bend Stari grad čini autentičnim i uvek svojim.
U predstojećoj koncertnoj sezoni, bend Stari grad je odlučio da posebnu pažnju posveti takozvanom World music repertoaru, muzičkom pravcu koji, primetno, širi i nadograđuje zvuk benda, doprinoseći tome da, uz sve ostale muzičke pravce, orkestar Stari grad zvuči podjednako dobro i u akustičnoj i u električnoj varijanti.

Već na Vaskrs 2023. godine, orkestar Stari grad će nastupiti u legendarnom čačanskom klubu “Velvet&quot” a odmah zatim, 23. aprila, za Dan Opštine Gornji Milanovac, koncertom će zatvoriti, jubilarni, 15. Festival svetske muzike. Takođe, kvalitetan zvuk i originalnost koji prate sastav Stari grad moći će da se čuje i u Čačku, u okviru manifestacije “Čačanska rodna“, kao deo projekta: Čačak prestonica kulture za 2023. godinu.

Ipak, pravovremena obaveštenja o aktivnostima orkestra Stari grad uvek možete naći i na sajtu benda, na adresi: https://www.starigrad.co.rs

Među planovima sastava Stari grad za tekuću godinu nalazi se i, tradicionalni, godišnji koncert benda, koga publika, uvek, očekuje sa nestrpljenjem, a koji bi, po već ustaljenom rasporedu, trebalo da bude održan na jesen u čačanskom Kulturnom centru. Naravno, za orkestar Stari grad jedno od najvažnijih planova predstavlja i rad na stvaranju i snimanju novih pesama, koje bi trebalo da tekuću 2023. godinu učine jednom od najuspešnijih za karijeru benda.

Sve prethodno nabrojano, kao i konstantan trud, zalaganje, iskustvo, talenat, kvalitetan zvuk, iskren pristup i naporan rad čine posebne vrednosti koje orkestar Stari grad, već dugo, pruža svojoj publici.