Članovi Orkestra Stari Grad, Aleksandar Erović i Filip Caković, u nedelju 12. jula, bili su, već skoro pa redovni, gosti Jutarnjeg programa RTS-a. Ovo gostovanje iskorišćeno je da se, još jednom, predstavi aktuelni album Orkestra Stari Grad: Nebo iznad Starog grada, izdatog za PGP RTS, ali i da se progovori o aktelnoj situaciji, koja se, usled nepovoljne epidemiološke situacije vezane za pandemiju Korona virusa, posebno odrazila na muzičare i sve ljude koji su vezani za muzički biznis.

Aleksandar Erović je rekao da je Orkestar Stari Grad, tokom juna meseca, u pauzi između dva epidemijska pika, ipak imao nekoliko svirki, ali da je bend u svom radu, prvenstveno, više pažnje posvetio komponovanju novih pesama koje će, u narednom periodu, biti spremljene za novi album. Filip Caković je istakao da je publika veoma lepo prihvatila album Nebo iznad Starog grada, ali da je, nažalost, koncertna promocija, posle svirki u Novoj Varoši i Gornjem Milanovcu, prekinuta usled epidemije. On je, između ostalog, izrazio nadu da će se situacija uskoro popraviti i da će se stvari, ipak, vratiti u normalu, čime bi se koncertne promocije aktuelnog albuma nastavile po planu.

Prilika za to se Orkestru Stari Grad, ukazuje, već, četvrtog avgusta, u okviru manifestacije: Letnji dani kulture, u Čačku, na otvorenom, u prostoru Atrijuma Doma kulture, naravno, ukoliko ukupna epidemiološka situacija to dozvoli. Aleksandar Erović je pozvao na strpljenje, jer je najbitnija stvar sačuvati zdravlje i bezbednost svih ljudi, a na samom kraju, Erović je uputio i pozdrave i podršku, svim bendovima, muzičarima i festivalima u Srbiji, koji se nalaze u nezavidnoj situaciji, usled aktuelnih prilika. Posebnu podršku, članovi Orkestra Stari Grad, uputili su čačanskim festivalima Karusel i Priča.