Pored, nebrojeno puta, pokazane činjenice da je orkestar Stari Grad jedan od najboljih bendova za svadbe, rođendane i korporacijske proslave, koncerti, kako samostalni, tako i festivalski, predstavljaju još jedno polje na kome se bend Stari Grad dokazao.

Tako je bilo i ove godine na 18. Vrnjačkom Karnevalu, gde je, drugog dana festivala, u ponedeljak, 11. jula, za sve posetioce, srpskog grada ljubavi, Vrnjačke Banje, koncert održao i orkestar Stari Grad.

Inače, kao što je poznato, Vrnjački Karneval je, uz Guču i Exit, najveća turistička manifestacija u Srbiji i predstavlja krunu dešavanja tokom letnje sezone. Ova manifestacija, najčešće, okupi preko 200.000 posetilaca.

Tokom nedelju dana, u julu mesecu, Vrnjačka Banja postane jedna velika scena, na kojoj se održavaju maskenbali, izložbe, koncerti, pozorišne predstave, sportska dešavanja…

A, svakako, centralni događaj karnevala predstavlja Velika međunarodna karnevalska povorka, prilikom koje veliki broj karnevalskih grupa, iz celog sveta, garantuje dobru zabavu i provod tokom ovih dana.

Iz godine u godinu ova manifestacija okuplja sve veći broj učesnika i posetilaca kako iz zemlje tako i iz celog sveta, a priznanje za dosadašnji rad Vrnjačkog Karnevala predstavlja i nagrada Turistički cvet, koju je Karneval dobio za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji.

Bend Stari Grad, održao je jednočasovni koncert, na kome je, više nego zadovoljnoj festivalskoj publici, predstavio svoje autorske pesme, još jednom
promovišući album Nebo iznad starog grada, ali i obrade poznatih pop pesama.

Ovom prilikom, orkestar Stari Grad, najavio je i događaje vezane za iduću godinu, u kojoj će Grad Čačak poneti naziv prestonice kulture, a u čemu će bend Stari Grad, svakako, imati značajno učešće.

Ovo je bio treći nastup orkestra Stari Grad na Vrnjačkom Karnevalu, što samo za sebe govori o kvalitetu i energiji koju bend Stari Grad, u svakoj prilici, rado, deli sa svojom publikom.