Februar iako najkraći za mnoge je najslađi mesec. Mnogi ga zovu i mesec ljubavi, ali s obzirom da smo mi pobornici onog stava da je svaki mesec mesec za ljubav, za nas je februar bio više mesec vina.

Naš veliki praznik Sretenje proveli smo u Aleksandrovcu u Pintorskoj radnji Đorić. Naš domaćin Aleksandar Đorić je dan ranije na Svetog Trifuna primljen među vinske vitezove jer je i sam počeo da proizvodi vino te je rešio da to proslavimo jednim okupljenjem.

Imali smo čast da budemo gosti na sjajnom ručku, sa ostalim vinarima i prijateljima. Naravno gde je dobro društvo tu mora biti i dobro vino. A gde je dobro vino, neizostavna je dobra muzika. Pored sjajnog domaćeg benda, Stari grad je za naše drage prijatelje odsvirao čak tri bloka pesama.

Svi prisutni na poklon su dobili po daščicu od hrastovog – “dugu” sa datumom i posvetom na njoj. :”Za dugo sretanje na Sretenje”. Aleksandar je rešio da ovo okupljanje pretvori u tradiciju, tako da već sa nestrpljenjem iščekujemo 2019.

Posle veselog druženja sa vinarima, 16. februara u malo laganijem ritmu slavili smo “Veče ljubavi” sa našim dragim Čačanima na već poznatom mestu Loby Publik. Trudili smo se da maksimalno opravdamo temu svirajući najromantičnije i najemotivnije pesme. I zaista smo svi uživali,

Neka svaki dan bude dan ljubavi i dan vina. Vina u umerenim i ljubavi u neumerenim količinama. 🙂