Najposećeniji program ovogodišnjeg 54. Disovog proleća bilo je muzičko-poetsko veče “Zvezde su nam vrlo bliske”, u ime sećanja na Raška Jovičića, pesnika, muzičara i osnivača grupe “Za jednu noć”. Ovo veče je obeležilo i desetogodišnjicu od izlaska Raškove zbirke poezije pod nazivom “Radne verzije”.

Članovi orkestra Stari Grad, Aleksandar i Milan Erović, imali su čast da budu deo ovog jedinstvenog programa, organizovanog od strane Gradske bibliotkeke “Vladislav Petković Dis”. Milan Erović se još jednom vratio u davnu 1992/93 kada je bio član benda “Za jednu noć” i nastupao sa njima na Zaječarskoj gitarijadi 1992. godine.

 

Raško Jovičić, kako ga često nazivaju “pesnik melanholije i slutnje”, 2004. nas je prerano napustio. Imao je donekle i sudbinu “ukletih pesnika”. Za svog života nije doživeo izlazak studijskog albuma. Šira popularnost i prihvaćenost od strane publike, doći će tek kasnije. Uspomena na Raška i bend “Za jednu noć” žive i danas, pre svega kroz pesme novih generacija. Neretko ćete začuti čačansku omladinu kako kraj Morave uz gitare peva stihove Melanholije, Hipika, Dođe mi da odem svete, Oženiću ciganku…