Album „Nebo iznad Starog grada“ je prvenac orkestra „Stari grad“ i predstavlja jedno nesvakidašnje izdanje na muzičkoj sceni Srbije i regiona zbog svoje jednostavnosti u izrazu, pesmama punim topline i  čudesnom alhemijom „pretapanja“ različitih muzičkih žanrova u jedinstven, autentičan zvuk kafane sa starogradskim šmekom. Sve je opušteno, veselo, iskreno, ubedljivo, raspevano i rasvirano uz zvuke muzike sa ovih naših prostora, ali i dalekog sveta.

Godine i godine iskustva i sviranja po kafanama različitim povodima, u ovom autorskom iskoraku doneli su upravo sve ono što u najboljem smislu baštini kafanski duh na ovim našim guravim balkanskim prostorima, radost, ljubav, tuga, čežnja, dert… Sve je to sabrano u deset pesama na novom albumu, bez imalo pretencioznosti i to od prve „Kišobran“, pa do poslednje „Ti si mi u duši“.

„Starograđani“ vas „vozaju“ uz zvuk tamburica, harmonike, trube, violine, buzukija, Klape „Panon“. Najbolje od nekad popularnih muzičkih žanrova, provučeno je kroz filter današnjeg vremena i savremene produkcije neizbežnog duha kafane uz prepoznatljive prijatne vokale Aleksandra i Milana Erovića, Aleksandre Subotić i Filipa Cakovića. Pesme koje će se dugo pamtiti i pevati, duh prošlih vremena i fine nostalgije, ali i savremenog zvuka i savršene produkcije, muzičkog producenta i majstora zvuka Slobodana Misailovića.

Pesme „Starog grada“ sasvim sigurno će dugo živeti i buditi vam različite emocije u kafanama, klubovima, festivalima, radio i televizijskim stanicama i neizbežnom youtube kosmosu. Autorske pesme Aleksandra Milosavljevića, Dejana Ćurčića, Zorana Marjanovića i Zorana Tutunovića satkane su iz duše i ne ostavljaju nikog ravnodušnim jer uz njih svaki čovek može da se raduje, tuguje, veseli, uživa i iz duše i srca voli.

Poslušajte i pesmu ,,Kišobran” – iz Jutarnjeg programa: